Wat geef je iemand voor kerst?

Wat geef je iemand voor kerst?

Wat geef je iemand voor kerst?

Wat geef je iemand voor kerst?

Geplaatst op 8-12-2022 door Renewals By Lin

Hoe geef je nou iemand een creatief en persoonlijk cadeau voor kerst? Deze vraag houdt mij weken voor kerst bezig. Ik betrap me er zelf namelijk het hele jaar door op dat, als ik iets wil, ik er voor spaar en het mezelf koop. In de meeste gevallen wil ik er ook niet weken op wachten tot aan kerst. Als “ongeduldige” 30 jarige heb ik het goed voor elkaar vind ik zelf. Toch ben ik gek op cadeautjes krijgen, maar ook geven. Ik denk dat dit ook wel de basis van mijn bedrijf is. Het zette me aan het denken en dus besloot ik mijn “digitale pen” erbij te pakken. Ik weet namelijk zeker dat deze vraag mij niet als enige bezighoudt in de decembermaand.

Mijn ideale cadeau is niet groot, maar wel van onbetaalbare waarde. Een gezellig kopje koffie, een lunch of activiteit met dierbaren. Herinneringen maken. Tja, hoe omschrijf je dat op je verlanglijstje? Tegenwoordig kun je van elke winkel wel een cadeaubon krijgen, ideaal! Al ben ik wel tegen het principe “even snel een cadeaubon halen en klaar”. Eerlijk; soms maak ook ik me daar schuldig aan, maar toch kun je heel veel met een simpele bon. Hier volgen dan ook een paar voorbeelden om een bon persoonlijker te maken:

 
  • Interieurlover? Doe er een set theelichtjes of een huisgeurtje bij. Stop het in een blokbodemzak of cellofaanfolie en hang er een labeltje aan.

  • Koffie of thee verslaafd? Trakteer iemand op een gezellig bakkie bij de lokale lekkernijenzaak. Maak er een handgeschreven uitnodiging/voucher van op een leuk kaartje en verpak dit in een mooie theemok met ‘n zakje thee erbij of stop wat koffiebonen in een cadeauzakje. Persoonlijke herinneringen maken --> check!

  • Sushi/pizza? Tegenwoordig krijg je van een bepaald snoepmerk snoepbakjes sushi/pizza. Pak zo’n snoepbakje in, stop de cadeaubon (of zelfgemaakte voucher) erbij en plak er een kerststicker met lintje op.

  • Beautyqueen? Stop een beautybon in een handige make-up etui gepersonaliseerd met naam.



Hoe een cadeau verpakt is zegt ook vaak veel over de tijd en aandacht die er aan is besteed. Hierbij moet ik altijd terugdenken aan sinterklaassurprises op de lagere school. Uren knutselde ik voor een prachtexemplaar en kreeg eigenlijk altijd een kartonnen doos, beplakt met wat schamele glitters en een stukje crêpepapier terug. Nu, járen later, kan ik er om lachen en zie ik in dat niet iedereen zin en tijd heeft om iets te maken. Toch kan het heel simpel zijn. Ben jij wel fan van fysieke cadeaus, dan kun je deze natuurlijk mooi inpakken. Inpakmaterialen en matchende sets vind je uiteraard terug in de webshop. Wil jij het net iets persoonlijker aanpakken en meer dan alleen inpakken? Wellicht doe je inspiratie op uit onderstaande voorbeelden:
 

  • BBQ/Vlees voor de echte man? Stop zijn favoriete gerei in een grote emmer en plak daar zijn naam op die emmer. Zo hoef je in de zomer de emmer maar klaar te zetten als je wil bbq'en.

  • Lolbroek? **(persoonlijk mijn favoriet, ik kreeg op mijn 30e als payback namelijk een geweldig advent achtig aftelcadeau verpakt in 5 kilo confetti) enfin: Fop iemand die er een handje aan heeft iedereen te foppen met een grote ingepakte doos vol confetti (of ander materiaal dat je weken later overal nog terugvindt.. hooi en glitters doen het ook goed ) om er vervolgens een ieniemienie cadeautje in te verstoppen.

  • Wijnen, wijnen! In plaats van een kartonnen flesverpakking, stop de fles in een gepersonaliseerde wijntas.


Kortom je kunt het zo gek niet bedenken en er is absoluut geen goed of fout. Als je maar iets doet waarbij je je goed voelt en wat uit een goed hart komt. Geef jij geen cadeautjes maar steek jij liever iemand een hart onder de riem met bijvoorbeeld een kaartje? Te gek! Hoe je het ook went of keert, iedere intentie is goed want een klein gebaar maakt uiteindelijk een groot verschil.

Liefs,
Lin

PS: een aantal kleine kerstcadeautjes die perfect met iets anders samengaan vind je onder andere hier.

 

 

      

  **Dit was dus in februari 2022, mijn 30e verjaardag en 5 kilo confetti verder. Een van de meest persoonlijke en creatieve cadeau ervaringingen die hoog in mijn lijstje staat, echt geniaal! heart
blog, kerst

Reacties



Let op: HTML wordt niet vertaald!
Recente berichten
Gerelateerde producten