Leuk en simpel inpakken voor de feestdagen, dat doe je zo

Leuk en simpel inpakken voor de feestdagen, dat doe je zo

Leuk en simpel inpakken voor de feestdagen, dat doe je zo

Leuk en simpel inpakken voor de feestdagen, dat doe je zo

Geplaatst op 2-12-2022 door Renewals By Lin

De een gaat helemaal los met het inpakken van cadeaus tijdens feestdagen, de ander kijkt er tegen op en laat het werk liever door iemand anders doen. Dit jaar kun je, door middel van onderstaande simpele inpaktips, iedereen versteld doen staan van jouw inpakkunsten. En mocht je dan ook nog eens aan secret santa doen, wedden dat niemand jouw inpakskills kan herleiden.

Allereerst, goed materiaal is het halve werk. Er zijn heel veel papiersoorten te verkrijgen en in de regel geldt dat stevig cadeaupapier zich mooier laat inpakken. Behalve volledig glitterpapier, been there done that, zelfs ducttape hield het niet bij elkaar. Hoe schitterend dat er ook uitziet, ik kan het niet aanraden, zelfs niet als jij een echte inpak pro bent. Stevig papier vouwt misschien iets stugger, maar je krijgt er wel strakke hoeken mee en dat wil je natuurlijk als je iets inpakt. Ook wordt er tegenwoordig steeds meer inpakpapier van duurzaam materiaal gemaakt. Zo vind je bijvoorbeeld een aantal rollen inpakpapier van diverse duurzame merken in de webshop. Niet alleen stevig, maar ook op een eerlijke manier gemaakt. Zelfs een aantal cadeauzakjes zijn gemaakt van gerecyclede suikerbietenpulp, dat vind ik dus heel erg leuk.


Om je verder op weg te helpen ga je in dit blog vier voorbeelden en tips vinden voor ingepakte kerstcadeaus waarbij ik diverse materialen en decoratie heb gebruikt.

 
  1. De blokbodemzak

Je kunt een blokbodemzak gebruiken voor potjes, verzorgingsproducten of als giftbag waar je diverse kleinere cadeaus instopt. Inpakken met een blokbodemzak gaat heel snel. Je stopt het cadeau erin, vouwt de rand om, plakt deze vast en versiert de zak met een leuke sticker, washitape en/of krullint.

In dit voorbeeld gebruik ik een fles haarverzorging en een potje gel die samen in de blokbodemzak passen.

 

   

 
  1. Een klein cadeauzakje

Kleine cadeauzakjes zijn geschikt voor fijne cadeautjes. Denk hierbij aan sieraden zoals afgebeeld op de foto's hierbeneden, een klein kaarsje of andere platte items. Een puzzelboekje wil ook nog wel eens passen. In feite is het principe hetzelfde als bij een blokbodemzak. Je schuift het cadeautje er in en plakt het zakje dicht. Je kunt er voor kiezen het zakje te decoreren met washitape, stickers en krullint.


   
 
  1. Zijdevloeipapier (ook wel tissue of vloeipapier genoemd)

Vloeipapier is gemaakt van een dunne laag zijde fibers en voelt daardoor extra zacht aan. Ondanks de dunne laag is het best stevig papier en uitermate geschikt om wat lastigere vormen in te pakken. In onderstaand voorbeeld heb ik een fles drank ingepakt met vloeipapier en versierd met krullint en een cadeaulabel. Op een cadeaulabel kun je een korte boodschap schrijven. Om te zorgen dat het cadeautje niet doorschijnt wikkel je het papier een paar keer om het voorwep heen. De vloeipapier vellen zijn gelukkig groot genoeg om dit met een fles te kunnen doen.


   

 
  1. Dubbelzijdig inpakpapier

Je kunt zeggen dat dit veruit mijn favoriet is. Met diverse vouwtechnieken kun je namelijk beide zijdes en dus beide kleuren tevoorschijn toveren. Het gebruik van dubbelzijdige tape in plaats van plakband is daarbij belangrijk. Omdat ik in mijn inleiding beloofde het simpel te houden ga ik daar nu niet verder op in. Wat je wel kunt doen is een strookje papier afknippen en dit, natuurlijk met de andere zijde naar boven, op je ingepakte cadeautje plakken. Je kunt een takje echt groen erop plakken en als finishing touch een lintje er omheen draaien zoals ook op de foto te zien is. Dat geeft alsnog een super leuk effect. Plak er nog een naam sticker op en je bent klaar.

   


Vierkante voorwerpen zijn het makkelijkst en meest netjes in te pakken. Scherpe vouwlijnen zorgen voor een strak verpakt cadeau. Hoe beter de kwaliteit van het papier is, hoe mooier jij vouwlijnen kunt maken om vervolgens je cadeautje dicht te plakken zonder meters plakband. Tot een aantal jaar geleden had ik namelijk meters plakband nodig totdat ik me echt ben gaan verdiepen in de wereld van het inpakken. Nu doe ik niets liever meer. (en dat zonder meters plakband…)

Hoe versier je ingepakte cadeaus?

Het gebruik van diverse kleurrijke soorten inpakpapier oogt feestelijk onder de kerstboom. Een aangekleed cadeau maakt die feestelijkheid helemaal af. Met aangekleed cadeau bedoel ik dan ook versieringen op cadeaus. Denk hierbij aan stickers, linten of touw, cadeaulabels, strikken en washitape. Een stukje krullint of sticker laat een cadeautje heel anders uitzien. Ook is het leuk een takje groen (vers gesnoeid uit eigen tuin, of die van de buurman cheeky) op je cadeautje te verwerken. Plak het vast met een lijmpistool of dubbelzijdig stukje tapje, wikkel er een leuk lint omheen en voilà, als dat geen kerst is!
Met deze soorten aankleding is er in ieder geval ook nog eens aandacht besteed aan de verpakking van een cadeau, iets dat je steeds meer ziet terugkomen als je het mij vraagt.




Hoe match ik alles met elkaar? 

Vaak kun je papier, stickers en kleuren krullint goed met elkaar combineren. De een vindt dit leuk, de ander niet. Ik kan me voorstellen dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet want er is ook ongelofelijk veel materiaal. Als jij enthousiast bent na het lezen van dit blog, dan word je misschien nog wel enthousiaster. Ik heb namelijk drie verschillende inpakpakketten samengesteld. Items uit deze inpakpakketten zijn veelal ook gebruikt voor de voorbeelden in dit artikel. Voor €5,50 heb jij een mooi matchend pakket vol inpakpapier, cadeau en blokbodemzakjes, stickers, touw en lint. Wees wel gewaarschuwd want als je bovenstaande tips gaat toepassen kan het zo maar zijn dat je inpakken nog leuk gaat vinden ook!

         



Laat je even weten wat je van dit blog vind door middel van een reactie hierbeneden?

Liefs,
Lin

 
blog, inpakken, kerst

Reacties



Let op: HTML wordt niet vertaald!
Recente berichten
Gerelateerde producten

€0,00