Knutselen voor Pasen

Knutselen voor Pasen

Knutselen voor Pasen

Knutselen voor Pasen

Geplaatst op 17-3-2023 door Renewals By Lin

Het lente zonnetje zit nog een beetje verstopt, de echte lente moet natuurlijk ook nog beginnen. Toch vond ik het heerlijk om alvast wat te knutselen voor Pasen. En zo trok ik de potloden, glitterstiften en stickers uit de kast. Het creatieve proces van knutselen zorgt bij mij namelijk voor ontspanning en even helemaal afschakelen. In dit blog lees je dan ook diverse leuke tips om zelf creatief aan de slag te gaan voor Pasen en/of het voorjaar!

 

1. Paaseitjes versieren (ook wel pimpen genoemd)

Je kunt natuurlijk allerlei eitjes gebruiken en deze een make over geven. Denk hierbij aan eieren van hout, plastic, piepschuim of zelfs  echte eieren (wel even koken van te voren). Acryl en waterverf zijn geschikt om alle bovengenoemde eieren mee te beschilderen, maar ook met een watervaste stift kun je heel makkelijk op eitjes tekenen (bij voorkeur plastic of gekookte eieren dan). En wil je echt helemaal los dan kun je ook stickers gebruiken en deze op de eieren plakken. In de webshop vind je bijvoorbeeld stickervellen met allerlei vormen zoals hartjes, stipjes, driehoekjes en konijntjes en ook nog eens verkrijgbaar in 10 kleuren. Deze stickers kun je met een saté prikker goed loshalen en plakken.
foto van een stickervel waarmee je paaseieren kunt versierenfoto van een stickervel waarmee je paaseieren kunt versieren

2. Paasslinger of Paasboom met eigen hangers maken

Maak een paasslinger door zelf eitjes te tekenen. Op stevig papier kun je ze uitknippen. Maak er een gaatje in, rijg ze daarna aan elkaar en je slinger is klaar. Je kunt de figuurtjes natuurlijk ook nog beplakken met glitters, stickers en andere materialen.

Koop een houten tak en zet deze in een pot of vaas. Verf de tak in een leuk kleurtje en laat de verf drogen. Knip rondjes of eivormpjes uit en versier deze met stift, glitter of ander papier. Maak er een gaatje in en rijg er een touwtje door. Hang ze vervolgens in je eigen paastak. Dat ziet er helemaal feestelijk uit!
 

3. Paasmandjes.

In de kringloop vind je vaak hele leuke (oude) rieten mandjes. Van deze tweedehandsjes kun je echt wel een prachtexemplaar maken en je eigen creativiteit er op los te laten. Knip bijvoorbeeld stroken gekleurd papier uit en rijg deze door het riet heen. Of gebruik crêpepapier dat je om het mandje heen draait, vergeet het hengsel niet.
Vul het mandje met eigengemaakte papieren snippers (reclamefolders zijn vaak kleurrijk) en leg er daarna de eitjes in tijdens de zoektocht naar de verstopte eieren.
Liever een kant en klaar exemplaar kopen? We hebben nog een paar paasmandjes van zink op voorraad, volledig gepersonaliseerd met naam. Ook zijn er dit jaar katoenen zakjes met naam, daar gaat ook veel chocolade in!

houten paasfiguren versieren met DIY stickers

4. Houten paasdecoratie.

Houten paasfiguren kun je ook helemaal zelf versieren met verf, papier en stickers. In de webshop kun je kiezen uit drie soorten houten paasfiguren en zijn er genoeg leuke stickers te vinden. De foto’s hierbeneden geven je wat inspiratie.


houten huisjes om zelf te versieren

5. Paasontbijtje?

Gezellig aan het paasontbijt met eigen decoratie, dat is pas feestelijk! Met onze gratis printable kun je namelijk lekker kleuren, knippen en plakken. Je kunt de uiteindes vastmaken en als eierdopje gebruiken, of je wikkelt een strookje om een beker of broodmandje. En wat dacht je van een servettenring? Je kunt het natuurlijk zo creatief maken als je zelf wil.gratis printable pasen


Ik wens je heel veel knutselplezier! Tag je me (@renewalsbylin) in je creaties als je ze op social media deelt? Vind ik natuurlijk hartstikke tof :) 

Liefs,
Lin

 

blog pasen, blog, blog voorjaar

Reacties



Let op: HTML wordt niet vertaald!